Social Icons

twitterfacebookgoogle pluslinkedinrss feedemail

neděle 1. září 2013

Varhanie hory

sierra-de-organos-sombrereteSierra de Organos v preklade Varhanie hory je Mexický národný park. Rozprestiera sa na pomedzí štátov Durango a Zacatecas a leží asi 30 km od mesta Sombrerete. Je súčasťou pohoria Sierra Madre Occidental. Súbor skalných útvarov v tvare píšťal robí toto malé pohorie zaujímavým a jedinečným. Píšťaly týchto varhanov sú v podobe nádherných skál pripomínajúce svojim tvarom postavy mníchov, tváre ľudí, veľryby, orly, hady či hlavy sierra-de-organos-sombrerete_3
zvierat. Niektoré z monolitov presahujú výškou aj 80 metrov. Vznikli pôsobením sopečnej a tektonickej aktivity. Je to oblasť s minimálnou  infraštruktúrou, vhodná hlavne pre nadšencov ekoturistiky. Vstup do parku o rozlohe 11 km2 sa spoplatňuje sumou 40 pesos. Varhanie hory sa jednotlivo alebo v zoskupeniach  týčia smerom k nebu a vybiehajú do niekoľkých menších údolí. Celá oblasť svojim  vzhľadom pripomína skôr
sierra-de-organos-sombrerete_1sierra-de-organos-sombrerete_5
púštnu krajinu a to v dôsledku erózneho pôsobenia dažďa a vetrov. V horách sú veľké teplotné rozdiely medzi dňom a nocou. Keď počas dňa potrápia turistov veľké až neznesiteľné horúčavy a v noci dochádza k prudkému ochladeniu.
V parku môžete zbadať divé králiky, prepelice, holuby, sivé líšky, pumy alebo kojoty. Vegetácia pozostáva z viac ako štyristo druhov rastlín vrátane borovíc, agátov, dubov, cédrov, kaktusov, paliem a nízkej trávy vhodnej ako pasienky.
sierra-de-organos-sombrerete_6sierra-de-organos-sombrerete_2
Sierra de Organos má veľa vhodných miest na kempovanie či už v blízkosti skalných útvarov alebo v borovicovom lese.  Táto úchvatná krajina v spojení s výraznými skalami z nej robí ideálne miesto pre ekoturistiku a dobrodružné športy, ako je pešia turistika, horolezectvo a jazda na horskom bicykli. Región je vhodný na aktívny odpočinok a úzky kontakt s prírodou.
Prírodný park je skvelá voľba, ak máte chuť kempovať uprostred lesa pod hviezdami, oblasť má osobitné kempingová vybavenie s kuchynským grilom. Takže budete môcť aj samostatne variť. Odporúča sa počas dňa nosiť ľahké oblečenie, pretože počasie je prevažne horúce a teplé oblečenie na noc, kedy teplota výrazne klesá. Ak si večer po túre chcete dopriať pohodlie, môžete stráviť noc v jednom z bungalovov, ktoré sú vybavené kuchynským kútom, obývacou izbou, dvoma spálňami a kúpeľňou.
varhanie hory_3
Sombrerete

zdroj http://cestovanie-dovolenka.sk
cestovanie, dovolenka, informácie o krajinách a zaujímavých miestach
 Cestovateľský magazín plný exotiky a dobrodružstva.
 

Žádné komentáře:

Okomentovat