Do hrnca dáme najemno nakrájanú cibuľu a zľahka ju na masti alebo oleji osmažíme. Pridáme na kocky nakrájané čerstvé paradajky, zľahka podlejeme vodou, pridáme soľ, 1 kávovú lyžičku mletej škorice,1 kávovú lyžičku kmínu, 3 až 4 strúčiky treného cesnaku a korenia harissa alebo čili. Zmes varíme až do úplného rozvarenia sa. Z mäsa vytvarujeme malé guľky, veľkosťou pripomínajúce čerešne a vložíme ich do pripravenej omáčky. Všetko znova dohromady povaríme asi ½ hodinu. Hotové jedlo podľa chuti môžeme ešte dosoliť. Ako príloha výborne poslúži kuskus, ryža alebo aj zemiaky.
zdroj http://cestovanie-dovolenka.sk
cestovanie, dovolenka, informácie o krajinách a zaujímavých miestach
Cestovateľský magazín plný exotiky a dobrodružstva.
Žádné komentáře:
Okomentovat