Social Icons

twitterfacebookgoogle pluslinkedinrss feedemail

neděle 1. září 2013

Zhotovte si vlastnú pyramídu

Pred mnohými rokmi, keď som bol ešte malé dieťa, priniesol domov môj otec malú pyramídu z umelej hmoty. Bola sivej farby, vysoká asi 10 centimetrov. Na otázku čo to je, sebavedome vyhlásil, že má magickú brúsku na žiletky. Otec sa holil takmer každý deň a po dvoch týždňoch musel vždy žiletku vymeniť, pretože stará už bola tupá. Používal, tak ako v tých časoch milióny mužov, klasickú žiletku. Svojim vyhlásením o pyramíde si síce vyslúžil iba zhovievavý úsmev mojej mamy, no neodradilo ho to. Na drevený stolík v pracovni si jemne ceruzkou vyznačil 4 body, ktoré slúžili na správnu orientáciu pyramídy. No a po každom holení opatrene vybral zo strojčeka žiletku, utrel ju do sucha a položil na malý podstavec vysoký asi ako dve zápalkové škatuľky na sebe. Žiletku na stojane prikryl pyramídou a vybral ju až pred najbližším holením. Túto „žiletku z pyramídy“ používal nasledujúci rok bez toho, aby ju musel vymeniť, alebo mechanicky naostriť. Svojimi detskými očami som v tom nevidel žiaden zázrak, ani mágiu. Všetko som pochopil až o veľa rokov neskôr…

„Čas sa vysmieva všetkému, len pyramídy sa vysmievajú času“

(staré arabské príslovie)
Sú roztrúsené po celom svete, no najznámejšie z nich sa spájajú s Údolím Kráľov a okolím Káhiry v Egypte. Mohutné a majestátne pyramídy. Tisíce rokov staré, napriek tomu vzbudzujúce rešpekt. Stavby, ktoré ukrývajú mnohé dosiaľ nevysvetlené záhady. Najunikátnejšou z nich je Cheopsova (Chufevova) Veľká pyramída v Gíze. Jej rozmery a veľmi presná orientácia provokujú k rôznym záverom (mnohokrát v rovine špekulácií) nielen laikov, ale aj serióznych vedcov. Kedysi pyramídy ľudia považovali len za hrobky, do ktorých v dávnych dobách ukladali mumifikované telá mocných panovníkov. Dnes sa však už hádam každý z nás stretol s popisom tajomných javov, ktoré v ich vnútri prebiehajú.
Aj keď sa to zdá až príliš pritiahnuté za vlasy, my vlastne dodnes nevieme, prečo boli pyramídy postavené, čomu mali slúžiť a tiež nepoznáme ani presný rok ich vzniku. Bola to práve Cheopsova pyramída, ktorá poriadne zamiešala karty a my s nimi ani pri najlepšej vôli nedokážeme hrať na prvý pohľad jednoduchú hru. Prečo? Obrovská stavba z dva a pol milióna vápencových kameňov, opracovaných do kvádrov bola totiž nájdená úplne prázdna. V takzvanej pohrebnej komore síce stál sarkofág, no bez múmie aj bez veka, ktoré by ho prikrývalo. Na stenách vnútri pyramídy sa nenachádzal žiaden nápis, jediný reliéf – nič, iba obrovská kopa mlčiaceho kameňa. Neexistuje na svete metóda, ktorou by sme mohli presne určiť, kedy boli tieto vápencové kvádre postavené na seba, kedy vznikla celá pyramída. Nemáme žiadnu indíciu, žiadne vodítko, ktoré by nám pomohlo. Poviete si – a čo ostatné pyramídy? V nich sú už aj hieroglyfy, aj múmie… Sú. No zdá sa, že všetky ostatné pyramídy boli postavené oveľa neskôr, ako Cheopsova a okrem toho sa ani seriózni egyptológovia nemôžu zbaviť dojmu, že sú viac menej iba jej kópiou. Veľká pyramída leží presne v tretine vzdialenosti medzi rovníkom a severným pólom. Je postavená z približne 2 600 000 opracovaných kamenných kvádrov tak presných, že ani po tisícročiach nie je možné vsunúť medzi ne list papiera. Orientácia pyramídy je presne v smere magnetického severu Zeme. Pôdorysná plocha zaberá územie približne 6,5 hektárov (pre lepšiu predstavivosť je to približne plocha, ktorú pokrýva sedem obytných blokov v New Yorku) a je s presnosťou na 1 cm v rovine so zemským povrchom. Ešte stále si myslíte, že mala slúžiť ako hrobka? Tu sú ďalšie fakty:
• Po celý rok je v pyramíde rovnaká teplota s odchýlkou 0,5 °C . Nikto nevie ako je to možné.
• Základňa pyramídy je presný štvorec. Rozdiel strán je najviac 4,4 centimetra.
• Obkladové kamene sa odchyľovali od absolútnej presnosti iba o štyridsatinu centimetra.
• Strany sú orientované presne podľa svetových strán – sever, juh, východ a západ s priemernou odchýlkou iba tri minúty a šesť oblúkových sekúnd (tento rozdiel môže byť spôsobený pohybom afrického kontinentu).
• Poludník prechádzajúci cez pyramídu, rozdeľuje našu planétu na dve rovnaké pologule súše a mora
• Plocha plášťa pyramídy sa rovná druhej mocnine jej výšky.

Trochu veľa matematiky na obyčajnú hrobku. Prečo muselo byť pri jej výstavbe všetko tak presné? Čítajte ďalej.
Cheopsova pyramída bola kedysi krásna. Oveľa krajšia, ako ju poznáme dnes. Bola totiž obložená vyleštenými vápencovými doskami, vďaka ktorým sa leskla v žiari slnka. Stredovek však priniesol Káhire niekoľko silných zemetrasení. Mesto bolo značne poškodené a na jeho obnovu sa použilo práve lesklé obloženie pyramídy. Škoda. No napriek tomuto zásahu je Cheopsova pyramída nádherná a majestátna tak, ako všetky pyramídy naokolo. Spolu s nimi je jediným zo siedmych divov sveta, ktorý prežil do dnešných čias.

Tajomstvo pyramíd

O tajomnej sile pyramíd už bolo napísané množstvo článkov, publikácií a kníh. Protichodnosť názorov v týchto písomnostiach ma prinútila k jednej veci. Vyskúšať ich silu tak, aby som mal informácie naozaj z prvej ruky. Najprv si však povieme niečo o začiatkoch výskumu účinkov pyramíd.
Francúz Antoine Bovis nebol ani archeológ, ani vedec. Bol psychotronik a prútikár (osoba, ktorá pomocou virgule hľadá vodu, alebo geopatogénne zóny). V roku 1930 prichádza na dovolenku do Egypta. Pri návšteve Cheopsovej pyramídy ho zaujme jeden nevšedný jav. Počas rokov sa totiž dovnútra pyramídy zatúlalo nejedno zviera a keďže často nenašlo východ von, umrelo od hladu. Napodiv sa však ich telá v pyramíde nerozkladali, ale doslova ich vysušilo. Bovis takto našiel viacero mumifikovaných mačiek a hlodavcov. Po návrate z dovolenky neváhal a začal experimentovať so zmenšenými modelmi Cheopsovej pyramídy. Ukázalo sa, že modely majú tiež neobyčajné mumifikačné, odvodňovacie a regeneračné schopnosti. Bovisove experimenty neostali bez odozvy v laických, dokonca ani vo vedeckých kruhoch a našli si mnohých pokračovateľov. Jedným z najznámejších bol český elektrotechnik ing. Karel Drbal. Ten si nechal po mnohých rokoch „vojny“ s úradmi patentovať malý model pyramídy, ktorá mala slúžiť na brúsenie žiletiek. Áno – bola to presne tá, ktorú používal môj otec. Ing.Drbal si v písomnom styku vymieňal poznatky s pánom Bovisom a výsledky experimentovania publikoval vo francúzskych a belgických časopisoch. Boli to práve praktické výsledky obidvoch pánov čo podnietili množstvo experimentátorov, ktorí naštartovali novú etapu na ceste za poznaním tajomných účinkov pyramíd. Pyramída zaujala aj stovky vedcov, ktorí nezávisle od seba došli k záveru, že pyramída ovplyvňuje, resp. vo svojom vnútri deformuje magnetické pole Zeme. Dodnes však zostáva záhadou, prečo práve takto pyramídy fungujú. Neexistuje ani teoretické zdôvodnenie tohto javu. Vieme len to, že tam naozaj nastáva. Ale to už vedeli aj starí Egypťania. Názov pyramída je totiž odvodený z gréckeho pyro – oheň a zo slova amid, čo znamená nachádzať sa uprostred.

Postavte si pyramídu

Prvú zmenšeninu pyramídy som postavil v roku 1985. Pyramída, ktorú používal môj otec už bola niekde na smetisku dejín a tak ma čakala sizyfovská práca. Nájsť rozmery Cheopsovej pyramídy, o ktoré by som sa mohol pri výpočtoch oprieť. V tom čase internet nebol a literatúry o pyramídach ako šafránu. No nakoniec som rozmery našiel v jednej cestopisnej knihe. Dozvedel som sa, že pôvodná výška pyramídy bola 280 kráľovských lakťov, čo zodpovedá dnešným 146,44 m. Dĺžka strany bola pôvodne 440 lakťov = 230,12 m a sklon steny bol 51 ° 50 '35'' . Keďže ja som chcel pyramídu s výškou cca 25 – 30 cm, musel som si trochu oprášiť znalosti z matematiky a geometrie. Až oveľa neskôr som sa dostal k tabuľkám s pevne stanovenými rozmermi základne a bočnej hrany vzhľadom k potrebnej výške.
Nebudem vás teda otravovať výpočtami . Tu je spomínaná tabuľka:

Ak si predsa len chcete vypočítať rozmery sami, vzorec nie je až tak zložitý. Príklad – chcete mať pyramídu 20 cm vysokú. Aby sme zistili dĺžku základne jedného zo štvorice rovnoramenných trojuholníkov, tvoriacich plášť pyramídy, musíme zvolenú výšku vynásobiť konštantou 1,5708 ( čo je polovica Ludolfovho čísla), teda 20×1,5708 = 31,416 cm. Dĺžku základne teda máme a potrebujeme ešte dĺžku strany rovnoramenného trojuholníka. Tentoraz vynásobíme výšku konštantou 1,4945 a dostaneme jej dĺžku, teda 20×1,4945 = 29,89 cm. Keď máme vypočítané rozmery, nebude pre nás problém vystrihnúť z vhodného materiálu plášť pyramídy. Buď každý trojuholník osobitne, alebo si vyhotovíme pomocou pravítka a kružidla rozvinutý model pyramídy. Obidva spôsoby vidíte na obrázkoch.
A potom nám už nezostáva nič iné, ako spojiť jednotlivé trojuholníky tak, aby z nich vznikla pyramída. Strany k sebe pripájame pomocou obyčajnej lepiacej pásky. Takto sme zhotovili dokonalú zmenšeninu Cheopsovej pyramídy. Najideálnejším materiálom na model pyramídy je drevo, pre začiatok nám úplne postačí výkres, kartón či lepenka. Najväčšie množstvo pyramidálnej energie sa sústreďuje v jednej tretine jej výšky (v tom priestore je umiestnená v Cheopsovej pyramíde takzvaná Kráľovská komora). Ak sa teda rozhodneme pracovať s malými predmetmi musíme zhotoviť podstavec, ktorý bude vysoký, ako jedna tretina výšky našej pyramídy. To znamená, že výška podstavca v 20 cm vysokej pyramíde bude cca 6,65 cm. Podstavec má zvyčajne tvar hranola, ktorého dĺžka bude približne polovicou dĺžky základne, v našom prípade asi 15 cm a šírka štvrtinou dĺžky základne, teda asi 8 cm. Tieto rozmery môžu byť rôzne, záleží od predmetov, ktoré v nej umiestnime. Ak umiestňujeme v pyramíde napríklad pohár s tekutinou, podstavec nie je potrebný, platí však, že výška stĺpca tekutiny v pohári nesmie presahovať jednu tretinu jej výšky. Keď máme pyramídu s podstavcom hotovú, musíme nájsť miesto, kde bude v našom byte stáť. Malo by to byť miesto bez vplyvu elektromagnetic­kých vĺn, teda v dostatočnej vzdialenosti napr. od televízora, rádia, počítača. Pyramídu musíme umiestniť na pevnú vodorovnú podložku (napr. stôl, stolík) tak, aby jej základňa k nemu dokonale priliehala. Dôležitým úkonom je správne nastavenie pyramídy voči svetovým stranám. Pre stanovenie severu môžeme použiť kompas, musí však byť kvalitný, v žiadnom prípade si nepomôžeme s hračkárskym kompasom, ktorý má dosť veľké odchýlky. Ešte lepším riešením je využitie GPS signálu v navigácií nášho mobilného telefónu. Tak určíme sever oveľa presnejšie. Ak by naša pyramída nebola správne nastavená jednou stranou presne k severnému pólu, nefungovala by. Stala by sa z nej nefunkčná zmenšenina. Pyramídu teda orientujeme čo najpresnejšie k svetovým stranám stenami, nie hranami. Tu si však musíme uvedomiť, že ak raz nastavíme pyramídu niektorou stranou k severu, nemali by sme v budúcnosti túto stranu zamieňať za inú. Je preto vhodné vymaľovať steny pyramídy farbami, alebo aspoň znakmi, aby sme vedeli, ako bola orientovaná po prvý krát. Je to dôležité preto, lebo ešte pred prvým použitím musíme nechať pyramídu minimálne hodinu „nabíjať“, teda neklásť do jej vnútra žiadne predmety. Pyramída si túto polohu „zapamätá“ a akékoľvek iné umiestnenie strán v budúcnosti zníži, alebo úplne zruší jej výkon.
Model malej pyramídy z papiera Model malej pyramídy z papiera
Zhrňme si teda hlavné poznatky o pyramídach:
• Energia v ohnisku vnútorného priestoru Cheopsovej pyramídy (alebo jej zhotovenej kópie), orientovanej presne v smere juh – sever, umocňuje pôsobenie zemského magnetického poľa
• Táto energia nepôsobí mimo priestoru pyramídy, v nej sa však nepretržite kumuluje
• Toto vyžarovanie sa koncentruje v mieste kráľovskej komory – teda presne v jednej tretine výšky od zeme (od základne na ktorej stojí)
• Pozitívne pôsobenie energie sa prejaví, keď je pyramída zhotovená z elektricky nevodivého materiálu (napr. skla, dreva, plastov, kameňa, papiera) Na spájanie týchto materiálov by sme nemali používať vodivé spoje. Mnohokrát sa však stretávame aj s pyramídami, zhotovenými z kovu. Tieto nemám odskúšané, no všeobecne platí, že by sa pri výrobe pyramídy nemali miešať vodivé a nevodivé materiály. Takže buď je pyramída celokovová, alebo nie. Moje pokusy s lepenkovou pyramídou vystlatou alobalom neboli úspešné.
• Pri kovoch sa pôsobenie pyramídy prejaví vo forme zmenenej molekulárnej štruktúry (čo vysvetľuje nabrúsenie tupej žiletky pod pyramídou)
• Pri organických látkach vyvoláva „pyramída“ dehydratáciu, ničí hnilobné baktérie (to vysvetľuje mumifikáciu a využitie pyramíd ako hrobiek faraónov)

Skeletová pyramída bez výplne stien pôsobí rovnako, ako uzatvorená pyramída Skeletová pyramída bez výplne stien pôsobí rovnako, ako uzatvorená pyramída
Modely pyramíd však nemusia byť s plnými stenami. Je dokázané, že rovnaké účinky majú aj pyramídy, ktoré sú vlastne iba skeletom. Aj pri ich zhotovovaní musíme dbať na presné rozmery a jednotlivé časti pyramídy nespájame klincami, skrutkami a inými kovovými predmetmi. Výhodou takýchto pyramíd je to, že môžeme vidieť na vlastné oči, čo sa robí vnútri pyramídy s pokusným objektom ( napr. kvety, mlieko, med a podobne).
Ďalším druhom je závesná pyramída, ktorá sa dá umiestniť napríklad nad posteľ. Vyzerá, ako skeletová, nemá však spodné rohy. Úmerne k výške, v ktorej je zavesená dokáže pôsobiť aj na veľkej ploche, ohraničenej pomysleným predĺžením bočných rohov pyramídy vzhľadom k podlahe, zemi a podobne.
Závesná pyramída nemusí mať spodné hrany. Jej účinok závisí od výšky, v akej je zavesená Závesná pyramída nemusí mať spodné hrany. Jej účinok závisí od výšky, v akej je zavesená
Kedysi som sa dočítal o tom, že v našich zemepisných šírkach by sklon stien pyramíd mal byť iný, ako pri Cheopsovej pyramíde. Prišli na to Rusi a ich pyramídy majú sklon stien 65°. Vyskúšal som teda zhotoviť aj takúto pyramídu, no výsledky pokusov s ňou boli takmer identické, ako pri modeli pyramídy so sklonom 51 ° 50 '.
Skleník v tvare pyramídy dokáže s rastlinami hotové zázraky Skleník v tvare pyramídy dokáže s rastlinami hotové zázraky
Existujú aj obytné pyramídy. Sú minimálne 180 cm vysoké. Desiatky z nich nájdete aj na Slovensku, kde si ich nadšenci postavili v záhradách. Tie slúžia hlavne na liečebné účely. Áno – pyramídy liečia. Odstraňujú migrény, stres, podporujú regeneráciu organizmu, dokonca aj chudnutie (nakoľko ľudské telo a teda aj tuky tvorí v 70% voda). Dokázateľne sa vplyvom ich účinkov hoja rany a zoceľujú zlomeniny oveľa skôr. Pyramídy odstraňujú nespavosť, žalúdočné nevoľnosti, podporujú metabolizmus a zvyšujú sexuálnu aktivitu aj vo vysokom veku. Znižujú krvný tlak a naopak, ľuďom s nízkym tlakom ho pomáhajú zoptimalizovať. Vonkajšie pyramídy tiež nemusia mať pevné steny – naozaj postačí iba presná skeletová konštrukcia.
Vysoká pyramída nemusí mať vyplnené steny. Vysoká pyramída nemusí mať vyplnené steny.

Ako funguje ostrenie žiletiek v pyramíde?

Rozhodoval som sa nepísať tento článok príliš „vedecky“, aby fungovanie modelu pyramídy pochopil aj človek menej zdatný v matematike, fyzike a iných vedách. Táto časť však bude trochu ťažšia. Ale na jej základe vysvetlím, čo vlastne prebieha vnútri pyramídy. Ing. Drbal pracoval na vývoji československého rozhlasu i televízie a tak mal voľný prístup k odbornej literatúre z celého sveta. Pri štúdiu mikrovlnného žiarenia si náhodou prečítal knihu nemeckého metalurga dr.Carla Benedicsa, ktorý dokázal podstatu zníženia dynamickej pevnosti ocele v závislosti na množstve molekúl vody v kryštalickej mriežke. Tento jav bol nazvaný „kvapalinovým efektom“ a prejavoval sa najviac na stenách mikrodutín, z ktorých bolo prakticky nemožné molekuly vody vypudiť bez toho, aby nedošlo k tepelnému, teda ďalšiemu zníženiu pevnosti ocele.
Ing.Drbal však jednu metódu objavil a tou bolo použitie mikrovlnného žiarenia. Spojitosť otupovania ostria žiletiek a kvapalinového efektu mu došla už pri štúdiu knihy, otázkou však zostávalo, ako problém vyriešiť v praxi tak, aby sa stal dostupným najširšej verejnosti. Vtedajšie zdroje mikrovĺn nepatrili totiž k najlacnejším ( napr. mikrovlnná rúra v tých časoch vážila 300 kilogramov a stála celý majetok)a tak nezostalo nič iné, než sa pokúsiť zaloviť v prírodných metódach. Pri pátraní po vhodnom tvare rezonátora vedec natrafil na pyramídy.Okrem iného čoskoro zistil to, čo už mnohí ďalší pred ním – totiž zaujímavú súvislosť medzi veľkosťou základne pyramídy, jej výškou a Ludolfovým číslom. Vieme, že pyramída dehydruje – odvodňuje živé aj neživé predmety. Osem centimetrov vysoká pyramídka ing. Drbala dokázala dehydrovať oceľ priebehu dvadsiatich štyroch hodín prakticky dokonale. Zjednodušene môžeme povedať, že sila energie v ohnisku pyramídy pri ostrení podporuje rast kovových kryštálov a vlastne akoby ich „vyťahovala“ z kovovej hmoty žiletky do pôvodného stavu pred zatupením. Pri holení dochádza k maximálnemu kontaktu ocele s vodou a k treniu čepele o pokožku, čím sa žiletka otupí. Predstavme si otupovanie tak, ako keby kovové kryštály čepele trenie vtláčalo do oceľového tela žiletky. Pyramída tieto jednoducho vráti späť.
.<>
Niektoré z mojich pokusov som robil aj s „ruským“ modelom pyramídy, ktorý mal sklon stien 65° Niektoré z mojich pokusov som robil aj s „ruským“ modelom pyramídy, ktorý mal sklon stien 65°
Dôležitá poznámka: Určite sa aj medzi vami nájde množstvo skeptikov, ktorí si povedia, že je to výmysel. Popremýšľajte teda so mnou. Patentový úrad NIKDY nevydal patent na niečo, čo nefunguje (to by sme tu mali tisíce zariadení na báze perpetum mobile). Ing. Karel Drbal takýto patent dostal. Síce až po desiatich rokoch, ale dostal. Pri pokusoch s pyramídou pred patentovou komisiou dochádzalo doslova k humorným situáciám. Hlavný oponent tvrdil, že so „socialistickou“ žiletkou sa dá oholiť bez ujmy na zdraví 5 až 8 krát. Keď sa holil žiletkou naostrenou v pyramíde 65. krát, vzdal to a uznal, že tvrdenia ing. Drbala sú pravdivé. V skutočnosti sa tou žiletkou údajne holil celý rok ! Kópiu patentu ing. Drbala vo formáte .pdf si môžete pozrieť TU . Odporúčam si ju prečítať. Vysvetľuje totiž mnohé procesy, odohrávajúce sa vnútri pyramídy.
Umiestnenie a orientácia žiletky na podstavci v pyramíde Umiestnenie a orientácia žiletky na podstavci v pyramíde

Moje pokusy s pyramídami

Kedysi počas internetovej diskusie vyslovil jeden môj známy vetu, ktorú som si okamžite uložil do pamäte. A zapamätajte si ju aj vy. Ak budete robiť pokusy s vlastnými pyramídami, často si na ňu spomeniete. Tá veta znela: „Sila pyramídy je v tom, že neurobí vlastne nič magické, iba dá veci do stavu, ako majú byť“. Veľakrát som mu musel dať za pravdu…
Keď som zhotovil prvú pyramídu, pokúsil som sa ju orientovať pomocou vojenskej buzoly. Nanešťastie bola asi pokazená, lebo tri rôzne merania mi ukázali tri rôzne polohy severu. Tak som zvolil strednú cestu. Aby účinnosť pyramídy bola čo najväčšia, overil som si správne nastavenie osi sever – juh takzvanou kontrolou medom. Ako na to? Do pyramídy vložíte malú misku s medom. Vedľa pyramídy položíte rovnakú misku, ktorá bude obsahovať rovnaké množstvo medu. Ak je pyramída orientovaná správne, med v jej vnútri by mal najneskôr do piatich dní stuhnúť. Po piatich dňoch som teda vybral misku z pyramídy a porovnal hustotu obidvoch medov. Zdalo sa, že pyramída bola orientovaná presne. Zaujímavé je, že stuhnutý med po 24 hodinách od vybratia z pyramídy opäť skvapalnil.
Pokus č.1 – Ostrenie tupej žiletky. Samozrejme, tento pokus som už ovládal, ale pre istotu som si ho overil. Keďže ja sa klasickou žiletkou neholím, ale používam takzvanú trojčepeľovú, dal som ju na podstavec pyramídy tak, aby ostré čepieľky ležali rovnobežne s osou sever – juh. Po 24 hodinách som ju vybral a nastalo prvé sklamanie. Žiletka sa vôbec nenaostrila. To ma však neodradilo od ďalších pokusov. Až po rokoch som sa dočítal zaujímavú vec. Firma, vyrábajúca trojčepeľové žiletky dosahuje ich vyššiu ostrosť tak, že ich brúsenie prebieha pomocou laserového lúča. A ten reže aj kovové kryštály. Pyramída však dokáže nabrúsiť žiletku len na hodnotu celých kryštálov. A v tom je pes zakopaný. Zopakoval som pokus ešte raz. Tento krát som nechal žiletku pod pyramídou tri dni. Nenadobudla síce pôvodnú ostrosť, ale dosiahla približne 80% jej hodnoty a tak som ju mohol používať ďalej.
Tip: Pyramída brúsi aj nože z kvalitnej ocele, tiež chirurgický skalpel či nôž na rezanie kobercov a linolea.
Pokus č.2 – Ovocie a zelenina. Tento pokus prebiehal v dvoch rovinách. V interiéri aj v exteriéri. Pod pyramídu s výškou 30 cm som vložil tanier s jablkami. Po 24 hodinách som ochutnal jablko, ktoré nebolo pod pyramídou a následne jablko, ktoré tam bolo. Jablko spod pyramídy malo oveľa lepšiu chuť a tiež vôňu. Pod pyramídou som tiež sušil huby. Sušenie prebiehalo 3× rýchlejšie, ako na sieťke mimo pyramídy. Huby mali okrem toho živšiu farbu a prenikavú arómu. Exteriérový pokus: Na drevenú konštrukciu som zakvačil skeletovú pyramídu z modelárskej preglejky tak, aby energetická plocha bola približne 1 m2. Pod pyramídou bola časť poľa, na ktorom sme pestovali reďkovky. Pyramídu som ukotvil tak, aby nebolo možné vychýliť ju z osi sever – juh ani pri silnom vetre. V období zberu plodín boli reďkovky spod pyramídy už na prvý pohľad väčšie, ako reďkovky pestované mimo nej. Navyše nemali guľatý tvar, ale predĺžený, mali lepšiu chuť a aj ich listy boli oveľa väčšie.
Tip: Semienka, zasadené pod pyramídou vyklíčia oveľa skôr, majú silnejšie korene a väčšie plodiny.
Pokus č.3 – Mlieko. Pod pojmom mlieko samozrejme nemyslím „vápennú vodu“, ktorú predávajú v hypermarketoch, ale klasické kravské mlieko napr. z mliekomatu. Čerstvé mlieko, ktoré bolo uložené jednu noc pod pyramídou vydržalo bez toho, aby skyslo asi o dva dni dlhšie, ako to isté mlieko, nevystavené účinkom pyramídy. Keď som nechal čerstvé mlieko pod pyramídou týždeň, neskyslo vôbec – urobil sa z neho kvalitný jogurt, to všetko bez použitia akejkoľvek mikroorganickej kultúry. Mlieko sa doslova rozdelilo na tri vrstvy – navrchu bola priezračná srvátka, pod ňou tenká vrstva niečoho, čo pripomínalo jemný tvaroh a najväčšiu časť zaberal spomínaný jogurt.
Tip: Položte pod pyramídu asi 1 cm hrubý plátok tvrdého syra. Už po jednom dni bude chuťovo úplne iný – podobný drahým syrom z francúzskych a švajčiarskych oblastí. Takýto syr navyše môžete vyprážať bez strachu, že by vám vytiekol.
Pokus č.4 – Energizovaná voda. Uložte do pyramídy obyčajnú vodu hoci aj v plastovej fľaši. Ak sa vám na výšku nevojde, dajte ju na ležato tak, aby pola pozdĺž osi sever – juh. Po jednom dni zistíte, že je chuťovo veľmi dobrá. To isté sa vám stane aj s minerálnou vodou – tá navyše vydrží bez toho, aby vyprchala oveľa dlhšie. Môj ďalší pokus s energizovanou vodou vychádzal z poznatku, že takáto voda navzdory fyzikálnym zákonom vrie už pri teplote okolo 90°C. Keďže nemám potrebný teplomer, urobil som opačný pokus. Vodu som po vybratí z pyramídy nalial do plastového pohára a nechal celú noc vonku na balkóne, kde bola teplota asi –4°C. Ráno voda nebola zamrznutá. Údajne začne mrznúť až od –5°C (zatiaľ nemám overené). Je všeobecne známe, že voda je schopná absorbovať do seba podivuhodné schopnosti pyramíd. Jej používaním urobíte pre seba oveľa viac, ako používaním liekov, doplnkov stravy a podobne.
Tip: Je vedecky dokázané, že pitie vody „spod pyramídy“ lieči, regeneruje a omladzuje ľudský organizmus. Pravidelným umývaním pleti sa dostavia výsledky už po dvoch mesiacoch – pleť je čistá, zmiznú malé škvrny, žilky, vyhladia sa mimické vrásky. Energizovaná voda likviduje okamžite všetky druhy zápalov očí a ústnej dutiny. Je známych mnoho prípadov, že pitie tejto vody vyplavilo kamene zo žlčníka a ľadvín. Zemiaky sa v nej uvaria oveľa rýchlejšie, ako v obyčajnej vode. Zalievanie izbových rastlín energizovanou vodou dokáže úplné zázraky. Neveríte? Vyskúšajte.
Pokus č.5: Víno a alkohol. Víno po piatich dňoch v pyramíde nadobudne výraznú chuť a arómu. Dalo by sa povedať, že mu pyramída „pridá“ niekoľko rokov a urobí z neho kvalitné archívne víno. Takéto víno dokonale zmiatlo aj môjho veľmi dobrého známeho someliéra – znalca vín, ktorý predpokladal, že pije jedno z drahých vín, ktoré sa predávajú za veľmi vysoké ceny. Pyramída účinne pôsobí aj na alkohol, likéry a whisky. Zjemňuje chuť, zintenzívni arómu, v niektorých prípadoch (domáca slivovica) zmení aj farbu.
Tip: Z niektorých vín pyramída asi po piatich dňoch urobí šampanské. Pri nekvalitných vínach sa však môže stať, že toto buď skysne, alebo doslova vyšumí.
Pokus č.6: Monočlánky. K nim sa viaže jeden z mojich prvých pokusov z roku 1985. Rok predtým som dostal do daru svoje prvé digitálne hodinky. Bol som na ne pyšný. No po necelom roku sa vybila batéria. V tom čase neboli na Slovensku vietnamsko – čínske trhy a náhradná batéria sa nedala zohnať. Tak som vybral z hodín pôvodnú a pomocou kúska žuvačky som ju upevnil na stojan v pyramíde tak, aby plusový pól bol natočený na sever a mínusový na juh. Batériu som vybral po dvoch dňoch a hodiny fungovali ešte ďalšieho pol roka. Vybité monočlánky z diaľkového ovládania k televízoru som dal do pyramídy len nedávno. Na 24 hodín. Po založení funguje diaľkové ovládanie už viac, ako dva týždne…
Tip: Ešte som nevyskúšal dobíjateľné batérie, ale verím, že aj u nich sa prejaví kladný výsledok. Pyramída však odstraňuje takzvaný pamäťový efekt z batérií k starším mobilným telefónom. Dokázal mi to pokus, keď nabitá batéria vydržala byť funkčná len jeden deň. Po pobyte v pyramíde (cez noc) som batériu nabil klasickou nabíjačkou a vydržala mi viac, ako 4 dni.
Pokus č.7: Sušenie – dehydratácia. Asi 200 gramový kus údeného mäsa som nechal 3 dni pod pyramídou. Mäso sa po vybratí nepokazilo ani po štyridsiatich dňoch – zachovalo si pôvodnú chuť aj farbu. Surové mäso (veľkosti, ako klasický rezeň) sa ani po cca desiatich dňoch v pyramíde nepokazilo. Len sa dehydrovalo tak, že bolo úplne vysušené. Po ponorení do vody sa mu však vrátila aj čerstvosť aj farba. Dehydratácia prebieha dokonale aj pri sušení kvetov. Obyčajná ruža v pyramíde si po týždni zachová tvar aj farby – bude však vysušená a môžete ju bez strachu používať ako dekoráciu mnoho týždňov.
Tip: Je známe, že niektorí výrobcovia mäsa ho uskladňujú pod obrovskými pyramídami (údené, aj neúdené). Predlžujú tak jeho trvanlivosť a takéto mäso je už na prvý pohľad krajšie. Z vlastnej skúsenosti viem, že mrazené mäso sa pod pyramídou rozmrazí oveľa skôr a bude chuťovo a aj na pohľad na nerozoznanie od čerstvého. Napríklad rozmrazená šunka nebude vodnatá, zachová si všetky vlastnosti, ktoré mala pred vložením do mrazničky.

Na záver

Toto je najdlhší článok, ktorý som pre Hobbyportal napísal. Ale ináč sa mi to nedalo. Vzbudiť záujem u čitateľa je jedna vec a podať dostačujúce vysvetlenia, aby nápad s pyramídami neupadol po prečítaní do zabudnutia je vec druhá. Určite sa toho dá napísať ešte oveľa viac. Preto sa k pyramídam vrátim v komentároch. Samozrejme, ak máte nejaké pochybnosti, otázky, alebo vlastné výsledky ohľadom používania pyramíd, napíšte ich do komentárov. Rád sa k nim vyjadrím. Na úplný koniec ešte pár tipov. Zapamätali ste si vetu, že pyramída dá veci do takého stavu, v akom majú byť? Vyskúšajte dať pod pyramídu čaj, kávu, pivo, tabak, ovocie, ale aj bylinky, kozmetické krémy, tabletky, čokoládu, cukríky. Možno budete prekvapení, aké vlastnosti v nej nadobudnú. A čo chlieb? Uskladnil som ho nerozrezaný v 50 cm vysokej skeletovej pyramíde zabalený v igelitovom vrecku pozdĺžne v osi sever – juh a nechal ho tam po dobu dvoch týždňov. Po vybratí som zistil, že vôbec nevyschol, nesplesnivel, naopak, zachoval si všetky vlastnosti aj po tak dlhom čase. To hovorí za všetko.

Žádné komentáře:

Okomentovat