Social Icons

twitterfacebookgoogle pluslinkedinrss feedemail

neděle 1. září 2013

Najkrajšie španielske pláže – 1.časť

el_palmar3
Španielsko je jednou z najvyhľadávanejších turistických destinácií s viac ako 5000 kilometrami úchvatného pobrežia a slnečných pláží. Je krajinou úchvatných panoramatických výhľadov, tyrkysovo modrej vody a nádherného počasia.  Má viac ako 300 slnečných dní v roku a určite patrí k jednej z najlepších prímorských  destinácií.
El Palmar, Vejer de la Frontera
el_palmar1El Palmar leží 5 km severne od mesta Vejer de la Frontera a považuje sa za hlavné mesto surfovania v Andalúzii. Donedávna neznáme miesto pre zahraničných návštevníkov sa v súčasnosti stáva stále viac populárnym pre svoju uvoľnenú atmosféru a nedotknutú krajinu. Ohromujúca pláž so zlatým pieskom má vyše sedem a pol kilometra. Dlhá, rovná, veterná pláž s čulým nočným životom je  lemovaná veľkým množstvom barov, reštaurácií a škôl surfovania. Severná časť pláže je trochu pokojnejšia. Duny a zeleň sú starostlivo udržiavané s elegantne upravenými drevenými chodníkmi vedúcimi na pláž. Pláž rozdeľuje na dve časti veža Torre Nueva, kde sa tiež nachádza hlavná prístupová cesta. Zatiaľ tu nenájdete súvisle zastavané plochy,el_palmar2 iba jednoduché nízke budovy a nemáte teda vôbec pocit stiesneného priestoru ako na mnohých iných miestach na pobreží. Môžete sa prejsť na druhý koniec pláže alebo surfovať, plávať, či len tak sedieť a sledovať vlny.  Za teplých letných večerov mladí ľudia v baroch na pláži a surferi vo vode čakajú na tie najlepšie vlny.

Dunas de Bolonia
O 15 km severnejšie od mesta Tarifa je ukrytá široká pláž v tvare polmesiaca s jemným zlatým pieskom. Je to časť národného parku, bez jedinej chybičky krásy, len piesočné duny a vlniace sa jasné more. Jedna z nedotknutých oblastí na pobreží Cádizu s výnimočným výskytom vzácnych biotopov a ohromujúcou scenériou. Táto duna je viac ako 30 metrov vysoká a 200 metrov široká a vyniká v obrovskom systéme dún, ku ktorým patrí.  Môžete sa tiež pozrieť na maják alebo malú izolovanú rybársku dedinu Bolonia, miesto, kde boli nájdené jedny z troch najvýznamnejších rímskych archeologických vykopávok v Andalúzii.  Alebo si jednoducho vypnete mobilný telefón, vezmete svoju obľúbenú knihu, ľahnete pod slnečník a relaxujete.
dunas_de_bolonia1dunas_de_bolonia2
Islas Cies, Galicia
Islas Cies sa nachádza iba 40 minút cesty loďou z Baiona, rybárskeho mestečka v Galicii. Je ideálnou destináciou pre tých, ktorí milujú osamotené pláže. Nedotknutý ostrov Islas Cies sa nachádza pozdĺž nádherného pobrežia Atlantiku, tento ostrov je tiež neobývaný národný park. Hoci na ňom nie sú žiadne hotely, môžete tu nájsť niekoľko kempov, ktoré ponúkajú panoramatický výhľad na pobrežie.
islas-cies1islas-cies2
Cala Tarida, Ibiza
Pre tých, ktorí si myslia, že Ibiza je predovšetkým celonočná párty, tu máme malé prekvapenie. Na Ibize existuje veľa nedotknutých a veľkolepých miest, skrývajúcich sa za pieskovcové skaly. Jedným z takýchto skrytých zátok je Cala Tarida na juhozápadnej strane ostrova. Ideálna pre tých, ktorí chcú uniknúť davom alebo si len užiť samotu pri opaľovaní. Ticho v jej okolí je fascinujúce. Krištáľovo čistá voda a bohatý morský život sú  ideálnym miestom pre šnorchlovanie. Môžete sa tu tiež previesť na kajaku. Zátoka je tiež známa pre množstvo tajných zákutí a okolitú krásu. Jedna z najznámejších symbolov ostrova Ibiza, magnetická hora Es Vedra sa nachádza v blízkosti zátoky v Stredozemnom mori.
cala_tarida1cala_tarida2 

zdroj http://cestovanie-dovolenka.sk
cestovanie, dovolenka, informácie o krajinách a zaujímavých miestach
 Cestovateľský magazín plný exotiky a dobrodružstva.
 

Žádné komentáře:

Okomentovat