Social Icons

twitterfacebookgoogle pluslinkedinrss feedemail

neděle 1. září 2013

Barlangfürdő, Miskolc–Tapolca – okúpte sa v jaskyni

barlangfurdo3Jedinečné jaskynné kúpalisko Barlangfürdő sa nachádza v oblasti Miskolc – Tapolca približne 7 km od maďarského mesta Miskolc. Tento unikát v Európe bol známy už v 16. storočí ako obľúbené kúpele benediktínov. Vďaka klíme pripomínajúcej vlhké tropické počasie a liečivej vode bohatej na minerály je Miskolc – Tapolca je jedným z najpopulárnejších kúpalísk v Maďarsku.  Tieto jaskynné kúpele sú navštevované množstvom zahraničných turistov z rôznych krajín. Teplota vody v liečebných bazénoch je v rozmedzí od 30 až 35 °C.  K dipozícii sú taktiež vonkajšie bazény s chladnejšou vodou ideálne na osvieženie v horúcich letných mesiacoch. Milovníci wellness sa môžu zúčastniť rôznych saunových seáns. Nielen kúpanie v jaskyni posilní váš imunitný systém, ale aj fínske sauny a infra kabíny. Priaznivci športu si môžu vyskúšať aqua fitness. Kvalifikovaní oodborníci vám poskytnú regeneračné a osviežujúce masáže v oddelení vodnej terapie. Liečebné procedúry vám môžu byť poskytnuté aj podľa predpisu lekára.
barlangfurdo_bahnoPre liečbu pohybového aparátu sa využívajú tradičné terapeutické metódy spolu s najmodernejšími technológiami. Pre tých, ktorí túžia po regenerácii a relaxe, je k dispozícii široká ponuka služieb. Pre hostí je poskytovaných niekoľko druhov masáží, cvičenie vonku alebo vo vode, klasické liečebné kúpele, sauny, výučba plávania, kozmetické procedúry a zubná starostlivosť. Ak chcete mať jemnú pokožku na nohách, absolvujte rybiu pedikúdu, pri ktorej vám malé rybky odstránia zrohovatenú kožu na nohách a zároveň ich jemne vymasírujú. Liečebné centrum je rozšírené o detoxikačné procedúry a bahennú terapiu známu viac ako tisíc rokov. Zbaviť sa bolesti kĺbov môžete v bahenných kúpeľoch spolu so svojim partnerom. Hydromasáž uvoľní vaše svaly a perličková kúpeľ zlepší stav žíl a kĺbov. Na prečistenie dýchacích ciest využite pobyt v soľných miestnostiach. Pomocou soľnej masáže si zasa detoxikujete svoje telo.
barlangfurdo2Deti sa môžu vyšantiť na vodnom ihrisku, ktoré sa nachádza pri vonkajších bazénoch. Ochutnať môžete grilované pochúťky a špeciálne kokteily. K dispozicii je taktiež bazén pre telesne postihnutých a masážne vodné pramene. Pomocou vodných cvičení môžete dosiahnuť úbytok hmotnosti a zlepšenie fyzickej kondície. Vo váhovej vani si môžete zlepšiť stav chrbtice.
V okolí kúpaliska sa nachádza park s detským ihriskom, zábavný park a vaše deti sa môžu povoziť na štvormiestnych bycikloch.
Galéria

Žádné komentáře:

Okomentovat