
Kefta
tajine sa pripravuje z jahňacieho mäsa, najčastejšie používaného v
moslimských krajinách. Do ½ kg pomletého mäsa pridáme štyri strúčiky
najemno pokrájaného alebo treného cesnaku, jednu kávovú lyžičku mletého
kmínu a na jemno posekaný čerstvý
koriander. Všetko sa rukami dobre premieša, pridá sa soľ a mäso sa nechá
sa na hodinu odležať. Jedlo sa pripravuje v arabskom tradičnom hrnci „
tažinec„
z ktorého sa potom aj priamo konzumuje. Je to hlinená
nádoba s vrchnákom v tvare špičky. Tento hrniec sa aj s celým obsahom
vloží priamo do ohňa.



Do hrnca dáme najemno nakrájanú cibuľu a zľahka ju na masti alebo
oleji osmažíme. Pridáme na kocky nakrájané čerstvé paradajky, zľahka
podlejeme vodou, pridáme soľ, 1 kávovú lyžičku mletej škorice,1 kávovú

lyžičku
kmínu, 3 až 4 strúčiky treného cesnaku a korenia harissa alebo čili.
Zmes varíme až do úplného rozvarenia sa. Z mäsa vytvarujeme malé guľky,
veľkosťou pripomínajúce čerešne a vložíme ich do pripravenej omáčky.
Všetko znova dohromady povaríme asi ½ hodinu. Hotové jedlo podľa chuti
môžeme ešte dosoliť. Ako príloha výborne poslúži kuskus, ryža alebo aj
zemiaky.
zdroj http://cestovanie-dovolenka.sk
cestovanie, dovolenka, informácie o krajinách a zaujímavých miestach
Cestovateľský magazín plný exotiky a dobrodružstva.
Žádné komentáře:
Okomentovat